De inburgertest: bent u klaar voor uw inburgeringsexamen?

Denkt u dat u klaar bent om uw inburgeringsdiploma te halen? Via onze online test krijgt u een voorproefje op het inburgeringsexamen. U moet een aantal vragen beantwoorden waardoor u op een snelle en kosteloze manier inzage krijgt in uw kennisniveau. Het daadwerkelijke inburgeringsexamen wordt afgenomen door de DUO en kent de volgende onderdelen:Schrijven

Het examenonderdeel schrijfvaardigheid zal door de DUO met pen en papier afgenomen worden. Het examen schrijfvaardigheid duurt ongeveer 35 minuten.

Spreken

Het examenonderdeel spreekvaardigheid zal u achter de computer afnemen. U krijgt hier een aantal filmpjes te zien waar u vragen over moet beantwoorden. Het examen spreken duurt ongeveer 35 minuten.

Luisteren

Het examenonderdeel luistervaardigheid zal achter een computer plaats vinden. U krijgt een aantal teksten te horen waar u een aantal vragen over moet beantwoorden. Het examen luisteren duurt ongeveer 45 minuten.

Lezen

Bij het examenonderdeel leesvaardigheid zal ook achter een computer plaats vinden. Bij dit onderdeel zal je een aantal vragen krijgen over informatieve teksten. Het examen lezen duurt ongeveer 50 minuten.

Kennis Nederlandse Maatschappij

Dit examenonderdeel zal ook achter een computer afgenomen worden. Via korte filmpjes ziet u Nederlanse situaties waar u vragen over krijgt. Dit examen duurt ongeveer 45 minuten.

Orientatie Nederlandse Arbeidsmarkt

Dit examenonderdeel gaat over de werken in Nederland en het vinden van een geschikte baan. Deze opdracht doet u thuis of op school en stuurt u vervolgens op naar DUO.

In deze online test voor inburgering zal u getest worden op het onderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij en het onderdeel Lezen. Aan het einde van de test krijgt u de score en kunt u een uitgebreid rapport downloaden van uw test.

Wilt u ook weten waar u staat met de overige onderdelen en wilt u weten hoe we u kunnen helpen bij uw inburgering? Dan kunt u aan het einde van de test ook contact met ons opnemen voor een persoonlijk informatief gesprek.Start de online inburgertest